Óvoda

Információk
Név: IV. Béla Általános Iskola és Óvoda Antall József Napközi Otthonos Tagóvodája
Cím: 3577 Köröm, Rákóczi u. 11/A.
Tel: 49/355-007
Óvodavezető: Tarné Balogh Mária
E-mail: tarnebm@freemail.hu
Tagintézmények:

IV. Béla Általános Iskola és Óvoda Antall József Napközi Otthonos Tagóvodája
3577 Köröm, Rákóczi u. 11/A.

IV. Béla Általános Iskola és Óvoda Muhi Tagiskola és Óvoda
3552 Muhi, Rákóczi út 24.

Fenntartó: KÖRÖM – MUHI TÖBBCÉLÚ KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY-FENNTARTÓ TÁRSULÁS IV. BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Óvoda bemutatása

Képgaléria»

NEVELÉSI PROGRAM»

Érvénybelépés hatálya:

2008. február 14.
A fenntartók közös testületi ülésen 2008. február 13. napján az alábbi határozatszámokkal fogadták el:

· Köröm Község Önkormányzatának Képviselő-testülete: 13/2008. (II. 13.)
· Muhi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete: 13/2008. (II. 13.

2007. szeptember 1. napi hatállyal alakult meg a Köröm – Muhi többcélú Közoktatási Intézmény-fenntartó Társulás. A társulás jogutódlással hozta létre a IV. Béla Általános Iskola és Óvodát, mint közös igazgatású többcélú intézményt.

Tárgyi feltételek

Körömben, egy 2002-ben épült, 75 férőhellyel rendelkező óvodaépület van. Az épület körül tágas, kültéri játékokkal felszerelt, hangulatos udvar helyezkedik el. Az épületben nincs tornaszoba. A foglalkozató termek otthonosak, barátságosak. Az óvoda dolgozói mindent megtesznek, hogy az esztétikus és a gyermekbarát környezetet megteremtsék, illetve megtartsák. A nagyfokú munkanélküliség miatt sok család él segélyekből. Az óvodaépületről elmondható, hogy az ott dolgozók esztétikus, igényes környezetet alakítottak ki az óvodáskorú gyermekek számára. Ez rendkívüli kreativitást és nagyon sok többlet munkát igényel.. Részben a mai kor követelményeinek megfelelő körülmények között folyik a munka. A 4 csoportszoba az előírásoknak megfelel (méret, m2, világosság, stb.). Az épületek udvarai tágasak, rendezettek. Az udvari játékok fejlesztésre szorulnak.A foglalkozásokhoz a szakmai eszközök a korszerű követelményeknek megfelelnek, csak mennyiségileg kell fejleszteni azokat, melyet próbálunk az éves költségvetésbe folyamatosan betervezni. A bábkészítés, a mesejelenetekhez az eszközök készítése mindig folyamatos.

Személyi feltételek

A nevelő-oktató munkát Körömben 3, Muhiban 1 vegyes életkorú csoportban 7 főiskolai végzettségű óvodapedagógus végzi. Minden csoporthoz 1 dajka tartozik, akik segítik a nevelő-oktató munkát, illetve ellátják a gyermekek szükségleteit. Az étkezést a IV. Béla Általános Iskola és Óvoda Köröm főzőkonyhájáról biztosítjuk. A tagintézmények melegítő konyhával rendelkeznek, ahol az étkeztetési feladatokat konyhai kisegítők látják el.Az óvodapedagógusok részt vesznek minden olyan szakmai továbbképzésen, amely munkájuk során hasznosítható.

 

 


Köröm Községi Önkormányzatot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Képek a településről

© 2010-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.